Տավուշյան ուտեստի պատրաստում. «Բարբառներ ակումբ»

«Բարբառներ ակումբի» գործնական պարապմունք

«Բարբառներ ակումբի» բլոգը` հղումով

Անցկացման օրը` Դեկտեմբերի 3

Անցկացման վայրը` Մայր դպրոցի խոհանոց

Ծրագրում`

  • Բարբառային բառերի ընթերցումներ-համեմատություններ
  • Տավուշյան քաղցր ուտեստի պատրաստում-համտես

Մասնակիցներ` Ակումբի անդամներ, հյուրեր

Պատրաստման եղանակը`

Աղով և ջրով հունցած փափուկ խմորը գնդել, բաժանել վեցը հավասար մասերի, այնուհետև բացել գրտնակով, որից հետո բոլոր շերտերի վրա լցնել հալած յուղի և շաքար-ալյուրի խառնուրդ և շերտերը հերթով դասավորել իրար վրա և մի ծայրի հատվածից գլորելով դարձնել երկարավուն գլանակ: Գլանակի երկու կողմերից հակառակ ուղղություններով պտտել ու նորից կտրատել պմորը վեց հավասար մասի:

Լուսանկարները` Աննա Երիցյանի (Տավուշի մարզի Նորաշեն գյուղում ուտեստի պատրաստման ժամանակ)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s